Hoe is Ouwe Kloffie begonnen

Ricardo heeft er sinds ca. 2012  al van gedroomd om een eigen bedrijf te starten. En dan wel in het bedrukken van kleding. Het is er voorheen nooit van gekomen, omdat hij er simpelweg de ballen niet voor had. Want weet je wel wat er allemaal bij komt kijken?

Na een aantal jaar door sukkelen en continue nieuwe designs bedenken was Ricardo het zat. De designs die hij al een aantal jaar op de plank had liggen werden door andere partijen het leven in geroepen. En nee, deze andere partijen hebben dit niet gekopieerd, zij zijn simpelweg met hetzelfde idee gekomen en hadden wel de ballen om ermee te starten! Heel goed gedaan. Daar mogen ze trots op zijn. Had Ricardo het maar eerder gedaan. Dan waren een aantal designs waar half Nederland nu mee rond loopt zijn eigendom. Dit heeft Ricardo weer aan het denken gezet. Vanaf dat moment is Ricardo aan de praat geraakt met zijn boezemvriend Mitchell, die vrijwel meteen zei: “Waarom doe je het niet gewoon, wat houdt je tegen?”

Zo is de naam ‘Ouwe Kloffie’ geboren!

Na wat avonden babbelen, heeft Ricardo, de ouwe, uhm stoute schoenen aangetrokken en heeft hij van wat spaarcenten apparatuur gekocht waarmee hij de mooie wereld van kleding bedrukken zelf eens konden gaan ontdekken. Na een aantal cursussen is Ricardo gestart met het bedrukken van zijn Ouwe Kloffie. Zo mooi om te zien dat je van de sweater welke je in de kast had hangen, maar niet meer droeg, opeens een heel vet kledingstuk kon maken. Telkens weer stond hij ervan te kijken dat zijn Ouwe Kloffie een nieuw leven kreeg. Zo was het opeens niet meer raar om in je Ouwe Kloffie over straat te gaan en er uit te zien als een tokkie of schooier of hoe je het ook wilt noemen. En zo is de naam Ouwe Kloffie geboren! 

Kwaliteitje hoor!

Ricardo heeft er bewust voor gekozen om hoge kwaliteit te leveren. Goedkoop is duurkoop toch?
Denk er eens aan dat je een Ouwe Kloffie trui bij ons koopt en na twee keer wassen de bedrukking eraf ligt of de trui opeens gekrompen is…Uiteraard verwachten wij wel dat je de kleding met respect behandelt. Denk er bijvoorbeeld aan om de kleding NOOIT in de droger te stoppen en niet boven de 40 graden te wassen. En heb je zelf totaal geen verstand van wassen is er altijd nog je (schoon)moeder die je vast wil helpen. In ruil voor een Ouwe Kloffie trui, uiteraard!

Ouwe Kloffie heeft kleding ontworpen die gewoon lekker zit. Daar waar iedereen zich comfortabel in voelt. Dit kan zowel thuis op de bank zijn, op je strandstoel ergens op een zonnig strand of zelf tijdens een avondje doorzakken.

Volg ons via social media en blijf zo op de hoogte van nieuwe artikelen in onze webshop.

Wij maken gebruik van Flexfolie

Deze techniek is te gebruiken op de meeste textielsoorten (katoen, polyester, mix, nylon, denim, etc). Deze techniek wordt vaak gebruikt voor teksten en logo’s.

Maar, zoals Johan Cruijff zei: Elk voordeel heb zijn nadeel.

VOORDELEN:

KLEUR

De kleur van de bedrukking zal altijd hetzelfde blijven. Ongeacht het aantal keer wassen of hoe oud het is.

HECHTING

Het hecht perfect! Bedrukking zal niet loslaten en zal ook niet scheuren, zoals dit bijvoorbeeld wel gebeurd bij zeefdruk.

FORMAAT

Je zit niet vast aan een bepaalde grootte van het ontwerp.
Althans, het moet natuurlijk wel op het kledingstuk passen ?

TEXTIELSOORTEN

Het kan gebruikt worden op bijna alle textielsoorten.

NADELEN:

GEBONDEN AAN KLEUREN

Je bent gebonden aan kleuren. (al zijn het er wel veel)
Pimpelpaars met een goud randje is geen optie, helaas.
Een full-color afbeelding helaas ook niet.

KLEURVERLOOP

Kleuren netjes in elkaar over laten lopen is niet mogelijk met flexfolie
(schaduw effecten met meerdere tinten)

Scroll naar boven